Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

WeNzyme 50 g enteropäällystetyt rakeet

Hinta:85.00 €

Ei saatavilla - tuotantokatkos EU-lainsäädännön muutoksen vuoksi. Pahoittelemme tilannetta.

WeNzyme® on täydennysrehu ruoansulatuksen ja erityisesti haiman tueksi.  WeNzyme® sisältää enteropäällystettyjä haimaentsyymejä sekä lisäksi B12-vitamiinia, foolihappoa ja Enterococcus faecium -probiootteja. Valmiste on tarkoitettu käytettäväksi kissan ja koiran eksokriinisen haiman vajaatoiminnan yhteydessä.

Koostumus WeNzyme® (per g):

 • Amylaasi 39600 EU PHU
 • Lipaasi 54800 EU PHU
 • Proteaasi 2200 EU PHU
 • Enterococcus faecium 4,92x108 cfu
 • Foolihappo 100 mcg
 • B12-vitamiini 1,0 mg

Ohjeellisella annostelulla yksi purkillinen WeNzyme 50 g rakeita riittää seuraavasti:

 • Kissat ja pienet koirat (< 12 kg):  n. 200 vrk (6-7 kk)
 • Keskikokoiset koirat (13 -32 kg) : n. 116 vrk (3-4 kk)
 • Suuret koirat (> 32 kg): n. 85 vrk (2,5-3 kk)

Annosteluohje:

HUOM! Tarvittava haimaentsyymien annos on aina yksilöllinen ja riippuu monista eri tekijöistä. Noudata hoitavan eläinlääkärin ohjeita annostuksessa ja annoksen muutoksissa.

Päivittäinen annos tulee jakaa tasaisesti eri ruokintakerroille, sirotella ruoan päälle ja sekoittaa varovaisesti ruoka-annokseen. Rakeet ovat enteropäällystettyjä, eikä niitä tule murskata.

Ohjeellinen annos per vrk:

Kissat ja pienet koirat (< 12 kg) : puolikas (1/2) mitta (250 mg*) päivässä

Keskikokoiset koirat (13 -32 kg) : 1 tasainen mitta (430 mg*) päivässä

Suuret koirat (> 32 kg) : 1 kukkurallinen mitta (590 mg*) päivässä

*Annosmittaa vastaavat painoarviot ovat likimääräisiä.

WeNzyme annosmitalliset vaikuttavina ainesosina likimäärin:

Puolikas mitta (n.250 mg) sisältää : Amylaasi 9900, Lipaasi 13 700, Proteaasi 500

Tasainen mitta (n. 430 mg) sisältää: Amylaasi 17 000, Lipaasi 23 600, Proteaasi 950

Kukkurallinen mitta (n. 590 mg) sisältää: Amylaasi 23 400, Lipaasi 32 330 , Proteaasi 1300 

 

HUOM! Jos eläimelle on säännöllisesti annettu jotain muuta haimaentsyymivalmistetta, lue tämä ohje tarkasti:

 • WeNzyme annostelu tulee aina aloittaa ensin laskennallisesti samalla entsyymimäärällä kuin aiemmassa valmisteessa.
 • Valmisteen vaihdon jälkeen (mikäli WeNzymen painonmukainen ohjeannos on tätä laskennallista aloitusannosta pienempi) WeNzyme annosta voidaan laskea asteittain eläinlääkärin ohjeen mukaan.
 • Suositusannokseen voidaan siirtyä vähitellen muutaman viikon aikana eläimen yleisvointia erityisen tarkasti seuraten.
 • Siirtymäaikana tarkkaillaan ulosteiden koostumusta päivittäin.
 • Noudata aina eläinlääkärin ohjetta WeNzyme- valmisteen annostelusta.

Tutkimusten mukaan jopa n. 95% hoidettavista eläimistä pysyy oireettomina WeNzymen ohjeellisella annoksella. Vain pieni osa (n. 5%) eläimistä tarvitsee ohjetta suuremman annoksen. Koska tarvittava korvaavien entsyymien määrä on hyvin yksilöllinen, annoksen sopivaksi säätäminen edellyttää potilaan voinnin ja oireiden (mm. ulosteiden koostumus) tarkkaa seurantaa.

WeNzyme® sisältää enteropäällystettyjä haimaentsyymejä. Suojaamattomien haimaentsyymien hyötyosuus on erittäin alhainen verrattuna enteropäällystettyihin entsyymeihin. Lisäksi suojaamattomien haimaentsyymien on havaittu aiheuttavan haavaumia suun ja ruokatorven limakalvoilla. Haimaentsyymien lisäksi WeNzyme sisältää Enterococcus faecium -probiootteja sekä B12-vitamiinia ja foolihappoa, joiden imeytyminen voi olla puutteellista diffuuseissa enteropatiossa.

Yleistä haiman toiminnasta

Haima on vatsaontelossa sijaitseva ruuansulatusrauhanen. Haiman tehtävä on mm. erittää ruuansulatukseen tarvittavia nesteitä ja entsyymejä ohutsuolen alkuosaan, joiden avulla elimistö pilkkoo ruokasulasta ravintoaineita hyödynnettäväksi. Tämän lisäksi haimasta erittyy myös hormoneja, kuten insuliinia.

Eksokriinisen haiman vajaatoiminnassa (Canine exocrine pancreatic insu­ciency, EPI) haima ei tuota riittävästi ruuansulatukselle välttämättömiä entsyymejä. EPI on seurausta haiman rauhasrakkulasolujen kyvyttömyydestä tuottaa kolmea ruoansulatuksen kannalta välttämätöntä entsyymiä, - amylaasia, lipaasia ja proteaasia. Haiman vajaatoiminnalle tyypillisiä oireita ovat laihtuminen, runsaat, löysät ja usein kellertävät ulosteet sekä ilmavaivat. Eksokriinisen haiman vajaatoimintaa sairastava eläin saattaakin näyttää aliravitulta ja heikkokuntoiselta huolimatta siitä, että eläimen ruokahalu on valtava.

EPI:ä esiintyy runsaasti saksanpaimenkoirilla primäärisenä ja perinnöllisenä vaivana (Pancreatic Acinar Atrophy). Toinen primäärinen syy voi olla synnynnäinen haiman hypoplasia. On myös viitteitä EPIn yhteydestä vakavaan proteiinialiravitsemukseen. Ilman hoitoa eläin alkaa kuihtua, saada elinvaurioita ja saattaa lopulta menehtyä. Primääri patologinen prosessi EPIn taustalla on peruuttamaton ja sairaus vaatii elinikäistä hoitoa. Diagnoosi perustuu kliinisen kuvan lisäksi TLI-testiin (Trypsin-Like Immunoreactivity). Ulosteen proteolyyttistä aktiivisuutta mittaavaa testiä voidaan myös käyttää. Hoitovastetta ja tuotteen oikeaa annostelua tulee seurata tarkasti, yhdessä soveltuvan ruokavalion kanssa.

Haimatulehduksessa haiman ruuansulatusentsyymit aktivoituvat haiman sisällä aiheuttaen haimassa kudostuhoa, joka heikentää haiman toimintakykyä. Haimatulehduksen tyypillisä oireita ovat oksentelu, vatsakipu, väsyneisyys, kuivuminen ja ripuli. Mikäli tulehduksen aiheuttaja saadaan selville ja sen vaikutus poistettua, palautuu haiman toiminta ennalleen. Valitettavan usein haimatulehduksen syy jää kuitenkin tuntemattomaksi. Mikäli tulehdustilaa ei saada kuriin ja se kroonistuuu, se voi johtaa pysyvään haiman vajaatoimintaan. EPIä esiintyy runsaasti myös sekundäärisenä ongelmana, kun arpikudos korvaa haiman toiminnallisen kudoksen kroonisen haimatulehduksena seurauksena. Kroonisen haimatulehduksen auheuttama sekundäärinen EPI on yleisin muoto kissoilla.

Uutta tutkimustietoa: haimaentsyymit hyödyllisiä myös haimatulehduksen tukihoitona

Uusimpien tutkimusten mukaan myös haimatulehduksen hoidon yhteydessä suositellaan tukihoidoksi suun kautta otettavien haimaentsyymien käyttöä. On viitteitä siitä, että tämä vähentäisi eläimen vatsakipua negatiivisen palautemekanismin kautta estäen näin entsyymien erittymistä. Haimaentsyymien käyttö tukihoitona voidaan aloittaa välittömästi, kun eläin ei enää oksenna.

WeNzyme® sisältää enteropäällystettyjä haimaentsyymejä ruoansulatuksen tueksi eksokriinisen haiman vajaatoiminnassa. Suojaamattomien haimaentsyymien hyötyosuus on erittäin alhainen verrattuna enteropäällystettyihin entsyymeihin. Lisäksi suojaamattomien haimaentsyymien on havaittu aiheuttavan haavaumia suun ja ruokatorven limakalvoilla. Haimaentsyymien lisäksi WeNzyme sisältää B12-vitamiinia ja foolihappoa joiden imeytyminen voi olla puutteellista diffuuseissa enteropatiossa sekä Enterococcus faecium -probiootteja.

Tuotekuvaus

WeNzyme 50 g rakeet

Purkki 50 g (sisältää mittalusikan). Maittavat rakeet kana-aromilla.

Sisältö (per g tuotetta): Amylaasi 39600 EU PHU, Lipaasi 54800 EU PHU, Proteaasi 2200 EU PHU, Enterococcus faecium  4,92 x 108 CFU, Foolihappo 100 mcg, B12 -vitamiini 1,0 mg

Lisäaineet (per g): Luonnolliset ainesosat – muut kuin kasviperäiset: Sian haimauute (enteropäällystetty haimaentsyymi) 2b, 984.9mg. Suolistofl¬ooran stabiloimiseen tarkoitetut aineet: enterococcus faecium (NCIMB 10415) 4b1705 - 4.9 x 108 CFU; Vitamiinit ja provitamiinit: B12-vitamiini 3a, 1000 mcg, Foolihappo 3a316, 100 mcg. Ravintoaineet: Raakahiilihydraatti 24%; Raakavalkuainen 59%; Raakakuitu <0,1%, Raakarasva 3,5 % Tuhka 5%.  Säilytys: viileässä kuivassa paikassa valolta suojattuna lasten ulottumattomissa. Ainoastaan eläimille.

Valmistaja: Wepharm, S.A. Rua Principal, Lote 12/16C Zona Industrial de Porto de Mós 2480-407 Porto de Mós – Portugal

Maahantuoja: Pia Pharma Oy, Eteläinen-Salmitie 1, 02430 Masala   info@piapharma.fi

Tuote: 92015