Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Usein kysytyt kysymykset


1. Mitä Vetericyn Plus sisältää ?

Vetericyn - tuotteet ovat vesipohjaisia. Vaikuttava aine on 100% luonnollinen vedyn, hapen ja kloorin yhdiste hypokloorihapoke (HOCl) jota muodostuu myös ihmisten ja eläinten elimistössä normaalissa immuunipuolustuksen vasteessa. Yhdiste on äärimmäisen tehokas antisepti jo hyvinkin pienissä pitoisuuksissa.

2. Mihin tuotteiden vaikutusmekanismi perustuu ?

Vetericynin vaikuttava aine, hypokloorihapoke tuhoaa bakteerien, sienten ja hiivasolujen solukalvon niiden kanssa suoraan kontaktiin päästessään. Kun solukalvo vaurioituu; taudinaiheuttaja ei enää pysty toimimaan normaalilla tavalla jolloin se tuhoutuu lopullisesti.

3. Mistä voin ostaa tuotteita ?

Vetericyn on verkkokauppamme lisäksi myynnissä ainoastaan eläinlääkäriasemilla ja apteekeissa. Mikäli tuote ei vielä ole oman apteekkisi hyllytuote, voi apteekki tilata tuotteen asiakkaan pyynnöstä jolloin se on saatavilla pääsääntöisesti jo heti seuraavana päivänä. Jos tarve on akuutti ja tilaat tuotteen verkkokaupastamme, ilmoitatahan siitä meille tilauksen yhteydessä niin nopeutamme toimitusta mahdollisuuksien mukaan !

4. Voiko iholle tarkoitettua Vetericyn Plus- tuotetta todellakin käyttää turvallisesti myös silmien lähellä ?

Kyllä voi. Itse asiassa iholle tarkoitettua suihketta voi jopa käyttää silmien huuhteluun jos silmähuuhdetta ei ole saatavilla. Pienet haavat ja naarmut jotka ovat silmien lähellä on myös täysin turvallista puhdistaa Vetericyn –suihkeella. Sekä Vetericyn nestemäinen suihke iholle että hydrogel -suihke ovat täysin vaarattomia silmään joutuessaan.

5. Lemmikkini iho on atooppinen, uskallanko käyttää Vetericyn Plus –tuotteita allergiselle lemmikilleni ?

Vetericyn sopii erityisen hyvin herkkäihoisille eläimille. Voit täysin turvallisesti käyttää Vetericyn- tuotteita allergiselle ja atopiaa sairastavalle eläimelle. Vetericyn-tuotteista ei ole raportoitu ainuttakaan allergisoitumistapausta edes jatkuvassa käytössä.

6. Voinko käyttää Vetericyn Plus -tuotteita eksoottiselle lemmikilleni ?

Kyllä voit. Vetericyn sopii kaikille eläinlajeille, ja se on 100% turvallinen myös eksoottisille lemmikeille kuten linnuille, matelijoille ja jyrsijöille. Eksoottiset lemmikit ovat yleisesti ottaen paljon herkempiä joissain hoitotuotteissa käytetyille ainesosille.

7. Ovatko Vetericyn Plus –tuotteet turvallisia myös vastasyntyneille eläimille ? Kyllä ovat. Tuotteita voi täysin turvallisesti käyttää heti syntymän jälkeen esim. napanuoran desinfektioon ja myöhemmässä pentuvaiheessa esim. avautuvien silmien puhdistukseen. Vetericyn –tuotteet ovat myös täysin turvallisia nuoltuna tai nieltynä.

8. Koirani on osallistumassa näyttelyyn ja olen käyttänyt Vetericyn Plus -korvahuuhdetta. Aiheutuuko tuotteesta doping-varoaika ?

Vetericyn -tuotteilla ei ole dopingvaroaikaa. Jos eläin on osallistumassa kokeeseen, kilpailuun tai näyttelyyn Vetericyn-tuotteita voi tarvittaessa käyttää luvallisesti vaikka samana päivänä. Vetericyn-tuotteet eivät sisällä mitään kilpailuissa kiellettyjä aineita tai lääkeaineita, tästä syystä dopingvaroaika on 0 vrk.

9. Milloin käytän iholle geelimäistä tuotetta ja milloin nestemäinen vaihtoehto on parempi ?

HydroGelin vaikutus on jonkin verran pidempiaikainen kuin nestemäisellä suihkeella, joten harvemmin tapahtuvassa käsittelyssä ja kosteutusta vaativassa tilanteessa HydroGel on suositeltu vaihtoehto. Nestemäinen suihke on tehokas ja kirvelemätön ensiapu tuoreen haavan desinfioimiseen ja hyvä vaihtoehto hauteisiin sekä tilanteissa, joissa vaurioalue erittää runsaasti.

10. Koirani silmät ovat hyvin herkät ja reagoivat mm. katupölyyn. Kumpi tuote on sopivampi – silmähuuhde vai silmägeeli ? Nestemäinen silmähuuhde sopii hyvin rutiinipuhdistukseen ja silmien ympäristöperäisten ärsytystilojen lievittämiseen kuten katupölystä aiheutuvan silmäoireilun lievittämiseen. Silmägeeli nappaa tehokkaasti vierasmateriaalia itseensä, eli mikäli eläimen silmät altistuvat hiekkapölylle tai niityllä ulkoillessa silmiin joutuvat heinänsiemenet aiheuttavat ongelmia on geelimäinen tuote hyvä tähän tarkoitukseen.

11. Voiko Vetericyn Plus korva- tai silmähuuhdetta käyttää lääkekuurin aikana ? Kyllä voi. Mikäli eläinlääkärisi on määrännyt eläimesi korvatulehdukseen korvatippakuurin ja ohjeistanut myös puhdistamaan korvia huuhteella, on Vetericyn korvahuuhde hyvä tuotevalinta puhdistukseen antiseptisten ominaisuuksiensa vuoksi. Korvahuuhteen käyttö on hyvä ajoittaa noin tuntia ennen tippalääkitystä jotta korva puhdistuu eritteistä ja ehtii kuivua ennen lääketippojen laittamista. Mikäli eläinlääkärisi on määrännyt eläimesi silmätulehdukseen silmätippakuurin ja ohjeistanut myös puhdistamaan silmiä huuhteella, on Vetericyn silmähuuhteen käyttö hyvä ajoittaa n. 10-15 min ennen tippalääkitystä. (Huom ! Huuhteen käyttö vain eläinlääkärin seurannassa mikäli sarveiskalvo on vaurioitunut.)

12. Koirallani todettiin eläinlääkärissä Hot Spot- ihotulehdus ja eläinlääkäri ohjeisti puhdistamaan vaurioitunutta ihoaluetta paikallisantiseptilla useita kertoja päivittäin. Koirani tarvitsee ehkä myös lääkekuurin. Voiko Vetericyn Plus Wound & Skin -suihketta käyttää tulehtuneelle iholle ja mahdollisen lääkekuurin aikana ?

Kaikkia Vetericyn Plus -tuotteita voi käyttää turvallisesti suun kautta annettavan lääkekuurin aikana. Koska tuotteet eivät kirvele, ovat ne eläinystävällinen vaihtoehto myös tulehtuneiden ihovaurioiden desinfektioon. Jos lääkekuuri on määrätty vain suun kautta, käy tuotteeksi sekä Vetericyn HydroGel että nestemäinen suihke. Pinnallisissa alkuvaiheen ihotulehduksissa hoidoksi saatetaan joskus määrätä ihon puhdistus paikallisantiseptilla +/- lääkevoidehoito paikallisesti. Tällöinkin Vetericyn Plus -tuotteita voi käyttää hoidon apuna ihon puhdistuksessa. Mikäli alueelle puhdistuksen jälkeen on tarkoitus levittää lääkevoidetta, käytä nestemäistä Vetericyn -suihketta. Kostuta hoidettava ihoalue nestemäisellä Vetericyn Plus –suihkeella noin 5-10 minuuttia ennen lääkevoiteen levittämistä. Lääkevoiteen voit levittää, kun ihoalue on kuivunut täysin Vetericyn-käsittelyn jälkeen.

13. Onko Vetericyn Plus -tuotteilla haitallisia ympäristövaikutuksia ?

Vetericyn Plus ei kuormita ympäristöä, se hajoaa luonnossa täysin vaarattomiksi komponenteiksi. Tyhjän pakkauksen suosittelemme hävittämään muovijätteenä.


Etkö löytänyt vastausta ? Kysy meiltä, eläinlääkärimme vastaa !

Yhteydenottolomake

http://www.facebook.com/vetericynfinland

info@vetericyn.fi